06. júl 2024
Facebook
streda, 03 júl 2024 21:00

Šutaj Eštok: Ústavný súd rozhodol, že proces prijímania novely Trestného zákona ani zrušenie ÚŠP neboli v rozpore s Ústavou SR (video)

Written by 
Rate this item
(0 votes)

3.7.2024 (SITA.sk) - Rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR potvrdilo, že proces prijímania novely Trestného zákona ani zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) neboli v rozpore s Ústavou SR. Vo svojom vyhlásení k rozhodnutiu ÚS SR to uviedol predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. Podotkol, že ide o tie časti, ktoré opozícia používala ako argument pri obštrukciách v parlamente či pri organizovaní protestov. „Rozhodnutie ústavného súdu týmto teda berie vietor z plachiet predstaviteľom súčasnej opozície a usvedčuje ich, že účelovo zavádzali ľudí a umelo živili protesty, ktorých cieľom bolo v tom čase jediné: podpora Ivana Korčoka,“ tvrdí Šutaj Eštok.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem
Šéf Hlasu sa obrátil na predsedov troch opozičných strán Michala Šimečku, Milana Majerského a Branislava Gröhlinga a vyzval ich, aby sa vrátili k odbornej a vecnej diskusii v pléne parlamentu či na námestiach slovenských miest. „Je najvyšší čas, aby ste začali rešpektovať mandát vlády na realizáciu jej politiky, ktorý pochádza z výsledkov slobodných a demokratických volieb. Ja a moji kolegovia zo strany Hlas – sociálna demokracia sme pripravení na konštruktívnu kritiku z radov opozície, ale budeme tvrdo odsudzovať klamstvá a zavádzania, ako sme toho boli svedkami doteraz,“ vyjadril sa Šutaj Eštok.

Viac k témam: Kandidát na prezidenta, Minister vnútra SR, Novela Trestného zákona, predseda KDH, Predseda Progresívneho Slovenska, predseda sas, Predseda strany Hlas-SD, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk - Šutaj Eštok: Ústavný súd rozhodol, že proces prijímania novely Trestného zákona ani zrušenie ÚŠP neboli v rozpore s Ústavou SR (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 37 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner